Privacy en cookies

SURF en zijn werkmaatschappijen hechten belang aan de privacy van zijn instellingen en bezoekers van de website. SURF gaat daarom zorgvuldig om met je persoonsgegevens en houdt zich daarbij aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Bewaren en beveiliging persoonsgegevens

SURF verwerkt je persoonsgegevens uitsluitend voor de dienstverlening van SURF en zijn werkmaatschappijen aan jou of aan je instelling. Als je persoonsgegevens verstrekt, worden die niet langer bewaard dan noodzakelijk.

SURF handhaaft een adequaat beveiligingsniveau bij de verwerking van persoonsgegevens om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van persoonsgegevens te voorkomen.

Gebruik van cookies op SURFdrive.nl

SURF maakt bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat wordt geplaatst op de harde schijf van je computer wanneer je een website bezoekt.

SURF plaatst geen cookies van derde partijen (zogenoemde third-party cookies).

Je kunt zelf het gebruik van cookies weigeren door dit in je browser in te stellen. Raadpleeg daarvoor de helpfunctie en/of de instellingen van je browser: Google Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari.

Cookies die SURF plaatst

Functionele cookie

Bij het gebruik van de SURFdrive-website plaatst SURF een functionele cookie, die zorgt voor het correct functioneren van de website. Deze cookie heet JSESSIONID.

Google Maps-cookie

SURF gebruikt Google Maps voor een overzicht van op SURF aangesloten instellingen. Wij gebruiken hiervoor de Google Maps API. Google plaatst voor deze functionaliteit een PREF-cookie op je computer. Hierin worden opgeslagen het zoomniveau, de gekozen taal en de regio. Deze cookie slaat geen persoonlijke data op.

Piwik-cookies

SURF gebruikt het opensource-webstatistiekenpakket Piwik (http://piwik.org) om statistieken bij te houden. Dit geeft inzicht in hoe bezoekers de SURFdrive-website gebruiken en maakt het mogelijk om de site te verbeteren.

Door Piwik te gebruiken, verwerkt SURF de gegevens in eigen beheer en verstrekt deze niet aan derden. De verzamelde data worden in Nederland op een versleutelde omgeving bewaard. Piwik is daarnaast zo ingesteld dat het IP-adres van de websitebezoeker automatisch wordt geanonimiseerd: de laatste 6 cijfers van het IP-adres worden niet opgeslagen of getoond. SURF gebruikt cookies niet om bezoekers te identificeren, maar uitsluitend om de website te kunnen verbeteren.

Piwik plaatst de volgende cookies op je computer:

  • _pk_ref: Deze cookie bepaalt vanaf welke website je de SURFdrive-website hebt bezocht en is 6 maanden geldig.
  • _pk_cvar: Deze optionele cookie wordt geplaatst als je bijvoorbeeld aan een enquête hebt meegedaan. Die enquête wordt dan niet 2 keer aan je aangeboden. Deze cookie is 2 jaar geldig.
  • _pk_id: Deze cookie bepaalt of je een nieuwe of een terugkerende bezoeker bent. Deze cookie is 2 jaar geldig.
  • _pk_ses: Deze cookie bepaalt welke pagina’s je op SURFdrive.nl hebt bezocht. Deze cookie is alleen geldig tijdens het betreffende bezoek aan onze website.

Cookies weigeren

Als je geen informatie wilt verstrekken, klik je onder aan deze pagina op de knop 'Weiger cookies'. 

Socialmedia-buttons

De socialmedia-buttons op SURFdrive.nl zijn links naar de betreffende sociale netwerken. Deze plaatsen geen cookies.

Meer informatie

SURF wil duidelijk zijn over de manier waarop we met privacy en cookies omgaan. Vragen en verzoeken hierover kun je sturen naar communicatie@surf.nl.

Aanpassen verklaring

SURF behoudt zich het recht voor deze verklaring aan te passen. De laatste versie publiceren we steeds op deze website.

Laatste wijziging op 16 jan 2017