Nieuws

 

 • SURFdrive is nu nog veiliger met OAuth

  Nieuws - Inloggen op de SURFdrive-applicatie op je computer gaat voortaan dankzij OAuth via je browser. Dat biedt meer veiligheid en meer mogelijkheden. Verder kun je verschillende mappen op je computer kiezen om mee te synchroniseren en hebben we andere kleine aanpassingen doorgevoerd.

 • Documenten online en tegelijk met anderen bewerken

  Nieuws - Vanaf vrijdag 22 juni kun je je SURFdrive-documenten via je webbrowser bewerken. Je hoeft je bestanden dus niet lokaal op te slaan of software te installeren. En bestanden die je met andere SURFdrive-gebruikers deelt, kunnen jullie zelfs tegelijk bewerken.

 • Vernieuwingen in SURFdrive

  Nieuws - Muziek luisteren, groepen aanmaken, anoniem bestanden uploaden en nog veel meer: SURFdrive krijgt op 12 december een heleboel nieuwe functies! Op die dag wordt de software van de SURFdrive-server geüpgraded naar ownCloud 10. SURFdrive is dan enkele uren niet bereikbaar. Hieronder lees je alles over de nieuwe features.

 • WebDAV-wachtwoorden instellen

  Nieuws - Maak je gebruik van WebDAV in combinatie met SURFdrive? Vanaf 13 december werken oude WebDAV-wachtwoorden niet meer. Hier lees je hoe je een nieuw wachtwoord instelt.

 • Voortaan 250 gigabyte opslag

  Nieuws - Als SURFdrive-gebruiker kun je voortaan nóg meer bestanden kwijt in je account. Op veler verzoek is je opslagruimte vandaag uitgebreid van 100 naar 250 gigabyte. De uitbreiding is gratis en direct beschikbaar.

 • Video’s afspelen in SURFdrive

  Nieuws - Binnenkort voegen we een nieuwe functie toe aan SURFdrive: de videospeler. Via de website kun je dan direct videobestanden bekijken, zonder dat je ze op je computer hoeft op te slaan. De ondersteunde bestandstypen zijn: mp4, mov, ogv en webm.

 • Delen buiten SURFdrive, previews en meer vernieuwingen

  Nieuws - SURFdrive is een stuk sneller geworden. Ook heeft de dienst een aantal nieuwe bètafuncties gekregen: previews in de webversie, informatie over recente activiteit en bestanden delen buiten SURFdrive.

 • Onderhoud 23 november: downgrade serversoftware SURFdrive

  Nieuws - Vanavond (23 november) wordt voor SURFdrive tussen 18:00 uur en 24:00 uur onderhoud verricht. Naar aanleiding van issues na het upgraden van de serversoftware, vindt vanavond (23 november) een downgrade plaats. SURFdrive is tijdens het onderhoud niet beschikbaar.

 • Ruim 20.000 SURFdrive-gebruikers bij 48 instellingen

  Nieuws - Het aantal gebruikers van de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive blijft toenemen. Op dit moment zijn er meer dan 20.000 gebruikers. Robert Al van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is de 20.000e gebruiker.

 • Nieuwe SURFdrive-clients beschikbaar

  Nieuws - Er zijn nieuwe SURFdrive-clients beschikbaar. Je kunt versie 2.2.2 downloaden voor Windows en Mac OS X. Voor de Android-app staat versie 2.1.2 online, voor iOS versie 3.4.10. Installeer de nieuwste versie.

 • Verhuizing datacentrum SURFdrive

  Nieuws - Binnenkort wordt het datacentrum van SURFdrive verhuisd. Dit doen we in twee fasen: op vrijdag 16 september en op vrijdag 23 september vindt hiervoor onderhoud plaats.

 • Werken aan een betere SURFdrive-dienstverlening

  Nieuws - Door het SURFdrive-team wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de SURFdrive-dienstverlening. Naar aanleiding van de storing in het weekend van 3 juni ondernemen we concrete acties om een nieuwe storing te voorkomen.

 • SURFdrive-dienstverlening hersteld

  Nieuws - De dienstverlening van SURFdrive is dinsdagochtend 7 juni hersteld. Naast de webomgeving, zijn ook de sync clients weer beschikbaar. Veel van de data is teruggehaald. Er bestaat een kans dat bepaalde gebruikers nu nog een deel van hun data missen.

 • Update maandag 6 juni 17:00 uur: storing SURFdrive

  Nieuws - Vandaag is SURFdrive enkele uren dichtgezet in verband met een verstoring: twee storage nodes waren niet beschikbaar. De webomgeving is weer beschikbaar, de sync clients nog niet. Mogelijk zijn niet alle bestanden zichtbaar in de webomgeving. We werken hard aan een oplossing.

 • SURFdrive-client versie 2.1.1 beschikbaar

  Nieuws - Vandaag is versie 2.1.1 van de SURFdrive-client verschenen. Deze nieuwe versie is beschikbaar voor Windows en Mac OS X. Versie 2.1.1 bevat een aantal verbeteringen en bugfixes.