10 universiteiten gekoppeld aan SURFdrive

03 NOV 2014

Sinds de lancering van de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive zijn 10 universiteiten gekoppeld. In het nieuwe collegejaar zal SURFdrive bij deze instellingen voor gebruikers beschikbaar komen. De recente release van de nieuwe software zorgt voor een nog betere gebruikerservaring.

SURFdrive uitrollen in hoger onderwijs en onderzoek

De universiteiten hebben collectief besloten de dienst SURFdrive af te nemen. Universiteit Leiden en UvT (Tilburg University) maken als eerste gebruik van deze nieuwe dienst. In de afgelopen maand zijn ook 8 andere universiteiten, een hogeschool en een onderzoeksinstelling gekoppeld. De eerste gebruikers hebben nu toegang tot de SURFdrive-omgeving. Zij ervaren hoe eenvoudig het is om bestanden op te slaan, te delen met anderen en toegang te krijgen via hun verschillende devices. Later dit jaar wordt de dienst grootschaliger uitgerold bij de instellingen, zodat nog meer gebruikers kunnen profiteren van SURFdrive.

Release van nieuwe software

SURFdrive is toegankelijk vanuit alle gangbare computers, tablets en smartphones gebaseerd op Windows, Linux, OS X, iOS en Android. De iOS- en Android-apps zijn 2 weken geleden ge├╝pdated naar de nieuwste versies. Volgende week staat een update van de Windows- en Mac OS X-clients op het programma. De nieuwe versies zijn stabieler en zorgen voor een betere gebruikerservaring. Zodra de nieuwe applicaties beschikbaar zijn, kunnen gebruikers ze downloaden van de SURFdrive-website.

Zelf koppelen aan SURFdrive

Wilt u uw medewerkers of studenten in het nieuwe collegejaar ook gebruik laten maken van SURFdrive? Neem contact op met het SURFdrive team: info@surfdrive.nl.

Meer informatie 

Laatste wijziging op 03 nov 2014