FOM-onderzoeksinstituten zetten SURFdrive in voor veilige dataopslag

23 MRT 2015

De Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) stelt SURFdrive beschikbaar aan onderzoekers van de drie FOM-instituten AMOLF, DIFFER en Nikhef. Met SURFdrive kunnen de onderzoekers hun data veilig opslaan en delen.

SURFdrive voldoet aan privacy- en beveiligingseisen

Bij FOM wordt grensverleggend natuurkundig onderzoek gedaan. Ronald Starink, hoofd ICT van Nikhef: “Onze gebruikers vroegen ons al enige tijd om een cloudopslagdienst. Wij zochten naar een oplossing waarbij kwaliteit van de dienst en veiligheid en privacy van de data goed zijn geregeld. SURFdrive voldoet helemaal aan deze eisen.”

Altijd behoefte aan opslagcapaciteit

Bij FOM en de drie FOM-instituten AMOLF, DIFFER en Nikhef maken inmiddels 65 medewerkers, zowel onderzoekers als ondersteunend en technisch personeel, gebruik van SURFdrive. Dit aantal groeit wekelijks. Het datagebruik bij Nikhef en de andere FOM instituten is hoger dan in andere sectoren. Ronald Starink legt uit: “Onze onderzoekers werken met veel data en hebben altijd behoefte aan opslagcapaciteit. En dat ze hun gegevens overal ter wereld makkelijk en veilig kunnen benaderen, wordt zeer gewaardeerd!”

SURFdrive ook aanbieden aan medewerkers?

Heeft uw instelling interesse om SURFdrive voor de medewerkers beschikbaar te stellen, of wilt u meer informatie over SURFdrive? Mail dan naar info@surfdrive.nl.

Meer informatie

Laatste wijziging op 23 mrt 2015