Universiteiten geven vervolg aan SURFdrive

26 MRT 2015

De Nederlandse universiteiten hebben een jaar na de lancering van SURFdrive collectief besloten de dienst af te blijven nemen. SURFdrive is de persoonlijke cloudopslagdienst, die op verzoek van de Nederlandse universiteiten ontwikkeld is door SURFnet en SURFsara.

Universiteiten betrokken bij SURFdrive

In juni 2014 introduceerde SURF de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive. Bij de ontwikkeling van deze dienst is nauw samengewerkt met de universiteiten. Zij besloten collectief de dienst SURFdrive af te nemen. Ook na de lancering bleven zij nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de dienst.

ICT-directeuren: verder met SURFdrive

Het gebruik van SURFdrive is de afgelopen maanden sterk gegroeid. Bijna 6.000 medewerkers en onderzoekers maken gebruik van de cloudopslagdienst. Afgelopen vrijdag hebben alle ICT-directeuren van de universiteiten (CvDUR) tijdens een bijeenkomst bij SURF aangegeven het komende jaar door te willen gaan met SURFdrive.

Universiteiten varen dezelfde koers

Corno Vromans, voorzitter van de CvDUR (ICT-directeuren van de universitaire rekencentra): “Bij de lancering van SURFdrive hebben de universiteiten een commitment afgegeven voor één jaar. In maart hebben we SURFdrive geëvalueerd en we hebben afgesproken om de dienst tot wederopzegging te continueren. Het is positief dat alle universiteiten daar collectief voor kiezen en dat we dezelfde koers blijven varen. We hopen dat de dienst het komende jaar grootschaliger wordt uitgerold bij de instellingen, zodat nog meer gebruikers kunnen profiteren van SURFdrive.”

Meer informatie

Laatste wijziging op 07 apr 2015