SURFdrive-upgrade in weekend van 27 en 28 juni

04 JUN 2015

In het weekend van 27 en 28 juni zal het SURFdrive team de upgrade naar ownCloud 7 uitrollen. Een belangrijke upgrade met de nodige performance en functionele verbeteringen. Dit is een ingrijpende upgrade waarvoor SURFdrive tussen vrijdag 26 juni 20:00 uur en zondag 28 juni 20:00 uur niet bereikbaar zal zijn.

Tijdrovende upgrade

Door een groot aantal aanpassingen en verbeteringen in de databasestructuur is de upgrade tijdrovend. Wij beseffen dat het een lange onderbreking is, maar voor de stabiliteit van de dienst is deze upgrade noodzakelijk. In de zomer verwachten wij een volgende upgrade naar ownCloud 8 te doen. De verwachting is dat deze upgrade minder tijd in beslag zal nemen, maar helaas ook langer dan ons reguliere onderhoudswindow (vrijdags van 18:00 - 0:00 uur).

Webomgeving niet bereikbaar

Op vrijdagavond 26 juni om 20:00 uur zal op de SURFdrive-webomgeving  een onderhoudsmelding verschijnen. Naar verwachting zal de dienst zondag 28 juni in de loop van de dag weer beschikbaar komen, maar uiterlijk om 20:00 uur. In de tussentijd is SURFdrive niet bereikbaar via de webomgeving, desktop en mobiele clients. Tijdens het onderhoud beschik je wel altijd over de reeds gesynchroniseerde bestanden op je computer of smartphone, zelfs als je offline bent.

Na de upgrade maken clients vanzelf opnieuw contact en is de webomgeving weer bereikbaar. Als dit niet het geval is, herstart dan de browser of client en probeer het nog eens.

Laatste wijziging op 04 jun 2015