Upgrade naar ownCloud7 geslaagd

28 JUN 2015

Bestanden in SURFdrive zijn na de upgrade naar ownCloud7 weer beschikbaar. Het SURFdrive team heeft de upgrade met succes uitgevoerd. SURFdrive zou dit weekend niet beschikbaar zijn, maar de gehele procedure heeft uiteindelijk minder tijd in beslag genomen. Gebruikers konden vanaf zaterdag 27 juni einde middag weer bij hun bestanden.

Ingrijpende upgrade

Bij de eerste keer inloggen scant de client opnieuw alle bestanden in de SURFdrive map op je computer. Daardoor kan het wat langer duren voordat wordt begonnen met het synchroniseren van lokaal aangepaste bestanden. Doordat veel clients dit tegelijk zullen doen verwachten we dat het de eerste dagen drukker zal zijn op de omgeving dan gebruikelijk. SURFdrive kan hierdoor mogelijk trager reageren.

Nieuwste client versie

Wij raden je aan om de laatste SURFdrive client versie (1.7.1) te gebruiken, omdat deze versie de nieuwe functies van ownCloud ondersteunt en daardoor beter functioneert. De clients maken vanzelf opnieuw contact en ook de webomgeving is weer bereikbaar. Als dit niet het geval is, herstart dan de browser of client en probeer het nog eens.

Mocht je problemen ondervinden, meld dit dan bij de helpdesk van je instelling.

 

Laatste wijziging op 28 jun 2015