Update maandag 6 juni 17:00 uur: storing SURFdrive

06 JUN 2016

Vandaag is SURFdrive enkele uren dichtgezet in verband met een verstoring: twee storage nodes waren niet beschikbaar. De webomgeving is weer beschikbaar, de sync clients nog niet. Mogelijk zijn niet alle bestanden zichtbaar in de webomgeving. We werken hard aan een oplossing.

Achtergrond storing

Sinds afgelopen weekend is er een storing met SURFdrive. Vrijdagavond rond 23:30 was één van de nieuwe storage nodes niet langer beschikbaar. Op zaterdag is een tweede node offline geraakt. Hierdoor was niet alle data online beschikbaar.  De sync clients zagen deze data niet, waardoor data lokaal verwijderd werd. Dit is alleen het geval als de sync client op je computer gesynchroniseerd heeft tussen vrijdagavond 3 juni 23:30 uur en maandagochtend 6 juni 10:00 uur.

Om dit probleem op te lossen is SURFdrive (webomgeving en sync clients) vanochtend om 10:00 uur dichtgezet. Vandaag is hard gewerkt om uit de back-up data terug te zetten.

Status

De webomgeving van SURFdrive is weer online, de sync clients nog niet. Naar verwachting zijn deze binnen 24 uur weer beschikbaar. Mogelijk zijn niet alle bestanden beschikbaar in de webomgeving. We werken hard aan het herstel, en aan de beschikbaarheid van de sync clients. We hopen alle bestanden te kunnen herstellen.

Contact

We bieden onze excuses aan voor het ongemak. Houd ons Twitter-account in de gaten voor updates, en neem bij vragen contact op met info@surfdrive.nl.

Laatste wijziging op 06 jun 2016