Onderhoud 23 november: downgrade serversoftware SURFdrive

23 NOV 2016

Vanavond (23 november) wordt voor SURFdrive tussen 18:00 uur en 24:00 uur onderhoud verricht. Naar aanleiding van issues na het upgraden van de serversoftware, vindt vanavond (23 november) een downgrade plaats. SURFdrive is tijdens het onderhoud niet beschikbaar.

Issues na upgrade

Vrijdag 18 november is er een upgrade gedaan naar een nieuwere versie van serversoftware voor SURFdrive (versie 9.0.5).  Na deze upgrade zijn enkele issues opgetreden. Zo waren er problemen met inloggen via de iOS app, kregen sommige gebruikers een foutmelding bij het delen van bestanden, was de performance trager dan normaal en waren er synchronisatieproblemen met clients ouder dan versie 1.8.4.

Onderhoud 23 november

Ondanks het harde werken aan een oplossing in nauwe samenwerking met ownCloud, zijn nog niet alle problemen opgelost. Het issue met betrekking tot de foutmelding bij het delen hebben we op kunnen lossen, de andere issues helaas nog niet. Dit heeft ons zojuist doen besluiten om op zeer korte termijn een downgrade van de serversoftware van versie 9.0.5 naar versie 8.2.8 uit te voeren. De downgrade voeren we vanavond (23 november) uit, tussen 18:00 uur en 24:00 uur. SURFdrive is niet beschikbaar gedurende het onderhoud.

Na afronding van de werkzaamheden komt SURFdrive weer beschikbaar en maken clients vanzelf weer verbinding. Heb je inlogproblemen,dan adviseren wij je de browser en/of de client opnieuw op te starten.

Laatste wijziging op 29 nov 2016