WebDAV-wachtwoorden instellen

17 NOV 2017

Maak je gebruik van WebDAV in combinatie met SURFdrive? Vanaf 13 december werken oude WebDAV-wachtwoorden niet meer. Hier lees je hoe je een nieuw wachtwoord instelt.

Update SURFdrive

In de avond van 12 december krijgt SURFdrive een upgrade. Daardoor krijg je als SURFdrive-gebruiker een heleboel nieuwe functies. Maar helaas heeft deze update ook tot gevolg dat bestaande WebDAV-wachtwoorden niet meer werken en opnieuw ingesteld moeten worden. Dat gaat gelukkig heel makkelijk. Let op: deze methode werkt pas vanaf 13 december.
 

Zo verander je je WebDAV-wachtwoord

  1. Log in op de SURFdrive-webomgeving.
  2. Klik rechtsboven op je naam.
  3. Klik op ‘Instellingen’.
  4. Klik op ‘Beveiliging’ (links).
  5. Scroll naar het kopje ‘App wachtwoorden’:
  6. Vul bij "App naam" een naam naar keuze in.
  7. Klik op ‘Creëer nieuw app wachtwoord’. Deze tekst verschijnt:
  8. Ga naar je WebDAV-toepassing. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je zojuist hebt gekregen.
  9. Keer terug naar de SURFdrive-omgeving en klik op ‘Gedaan’. Het wachtwoord en de gebruikersnaam verdwijnen en je ziet:
  10. Heb je meerdere WebDAV-programma’s of diensten? Herhaal dan stap 6 tot en met 9. Stel voor elke applicatie een ander wachtwoord in.


Op deze manier kun je voor verschillende applicaties of diensten verschillende wachtwoorden creëren. Als je wilt stoppen met het gebruik van een bepaalde applicatie of dienst of een dienst is gecompromitteerd, dan hoef je slecht 1 wachtwoord te verwijderen of te resetten.

Laatste wijziging op 17 nov 2017