SURFdrive is nu nog veiliger met OAuth

14 NOV 2018

Inloggen op de SURFdrive-applicatie op je computer gaat voortaan dankzij OAuth via je browser. Dat biedt meer veiligheid en meer mogelijkheden. Verder kun je verschillende mappen op je computer kiezen om mee te synchroniseren en hebben we andere kleine aanpassingen doorgevoerd.

Meer veiligheid en gebruiksgemak

Je kunt de nieuwste versie van de SURFdrive-applicatie nu downloaden. In deze versie hebben we OAuth geïmplementeerd, een open standaard voor autorisatieprocessen. Als je de SURFdrive-software op je computer gebruikt, log je dankzij OAuth voortaan via je standaard-browser in op je account, in plaats van via een inlogscherm dat was ingebouwd in de SURFdrive-applicatie. De nieuwe methode is veiliger. Zo krijgen browsers vaker veiligheidsupdates, is het makkelijker om alle details van het SSL-certificaat van de inlogpagina te controleren en kun je zelf instellen welke certificaten je vertrouwt. Het gebruik van de browser biedt bovendien meer gebruiksgemak. Zo kun je bijvoorbeeld een (ingebouwde) wachtwoordmanager gebruiken of inloggen met een beveiligingscertificaat in plaats van met een wachtwoord.

Andere verbeteringen

Verder kun je voortaan verschillende mappen op je computer synchroniseren met SURFdrive. Je zit dus niet langer vast aan één SURFdrive-map op je computer, maar je kunt bijvoorbeeld zowel de computermappen "Afbeeldingen", "Documenten" en "Films" toevoegen aan SURFdrive. Tot slot hebben we enkele kleine verbeteringen doorgevoerd, zoals bugfixes en aanpassingen aan de icoontjes.

Aan de slag

Als je de software al gebruikt, krijg je deze update (versie 2.4.3) automatisch binnen, maar je kunt de software (voor Windows en macOS) ook los downloaden.

Laatste wijziging op 14 nov 2018