Nieuws

 

 • Ervaringen met SURFdrive bij de Universiteit van Amsterdam

  Nieuws - Bij de Universiteit van Amsterdam maken circa 1.500 medewerkers gebruik van de veilige cloudopslagdienst SURFdrive. Wat betekent deze dienst voor de universiteit? En waar komt de snelle groei in het aantal gebruikers vandaan? Lees de best practice.

 • Nieuwe SURFdrive-client voor Windows en Mac OS X

  Nieuws - Er is een nieuwe versie van de SURFdrive-client voor Windows en Mac OS X beschikbaar: versie 2.0.2. We raden je aan de update zo snel mogelijk te installeren, zodat je direct profiteert van onder andere betere stabiliteit en prestaties.

 • Tutorials helpen gebruikers bij praktische SURFdrive-vragen

  Nieuws - 3 videotutorials bieden (extra) uitleg aan SURFdrive-gebruikers over veelgebruikte functionaliteiten van SURFdrive. In de korte filmpjes krijgen gebruikers antwoord op praktische vragen over de webomgeving, over het delen van bestanden en mappen en over synchronisatie met de SURFdrive-client.

 • 10.000e gebruiker SURFdrive bij Hogeschool van Amsterdam

  Nieuws - Steeds meer instellingen gebruiken de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive, en daarmee stijgt het aantal gebruikers aanzienlijk. Esther Hammelburg van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is de 10.000e gebruiker van SURFdrive. Sinds het nieuwe collegejaar zien we ook een sterke toename in het gebruik: er zijn gemiddeld 3500 unieke logins per dag.

 • Nieuwe SURFdrive-client voor Windows en Mac OS X

  Nieuws - Er is een nieuwe versie van de SURFdrive-client voor Windows en Mac OS X verschenen. De nieuwste versie is 1.8.4. We raden alle gebruikers aan de update zo snel mogelijk te installeren.

 • Upgrade naar ownCloud7 geslaagd

  Nieuws - Bestanden in SURFdrive zijn na de upgrade naar ownCloud7 weer beschikbaar. Het SURFdrive team heeft de upgrade met succes uitgevoerd. SURFdrive zou dit weekend niet beschikbaar zijn, maar de gehele procedure heeft uiteindelijk minder tijd in beslag genomen. Gebruikers konden vanaf zaterdag 27 juni einde middag weer bij hun bestanden.

 • SURFdrive-upgrade in weekend van 27 en 28 juni

  Nieuws - In het weekend van 27 en 28 juni zal het SURFdrive team de upgrade naar ownCloud 7 uitrollen. Een belangrijke upgrade met de nodige performance en functionele verbeteringen. Dit is een ingrijpende upgrade waarvoor SURFdrive tussen vrijdag 26 juni 20:00 uur en zondag 28 juni 20:00 uur niet bereikbaar zal zijn.

 • Universiteiten geven vervolg aan SURFdrive

  Nieuws - De Nederlandse universiteiten hebben een jaar na de lancering van SURFdrive collectief besloten de dienst af te blijven nemen. SURFdrive is de persoonlijke cloudopslagdienst, die op verzoek van de Nederlandse universiteiten ontwikkeld is door SURFnet en SURFsara.

 • FOM-onderzoeksinstituten zetten SURFdrive in voor veilige dataopslag

  Nieuws - De Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) stelt SURFdrive beschikbaar aan onderzoekers van de drie FOM-instituten AMOLF, DIFFER en Nikhef. Met SURFdrive kunnen de onderzoekers hun data veilig opslaan en delen.

 • Nieuwe SURFdrive-clients

  Nieuws - Er is een nieuwe versie van de SURFdrive-clients voor Windows en Mac OS X. Deze bevat enkele verbeteringen en een handige nieuwe functionaliteit: Selective Sync. We raden je aan om deze update zo snel mogelijk te installeren.

 • Geef je mening over SURFdrive

  Nieuws - Het SURFdrive team voert een kort onderzoek uit naar het gebruik van SURFdrive onder gebruikers. Hoe zet jij SURFdrive in? Met wie? Hoe vaak? Kortom we zijn benieuwd naar jouw ervaringen en willen je vragen om een korte enquĂȘte in te vullen (5 tot 10 minuten).

 • Onderhoud SURFdrive op 6 februari

  Nieuws - Op vrijdag 6 februari wordt een upgrade uitgevoerd aan de infrastrucuur van SURFdrive. Tussen18:00 en 21:00 uur wordt de dienstverlening enkele keren kort onderbroken. Opnieuw inloggen is vereist.

 • SURFdrive genomineerd voor Computable award

  Nieuws - SURFdrive is genomineerd voor de Computable Award voor ICT-project in het onderwijs. SURF biedt de veilige persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive die in nauwe samenwerking met de CvDUR (ICT-directeuren van de universiteiten) is ontwikkeld. Universiteit Utrecht en SURF verzorgen samen een presentatie om het project toe te lichten.

 • Onderhoud SURFdrive op 9 januari

  Nieuws - Het aantal gebruikers van SURFdrive groeit snel. Om ervoor te zorgen dat iedereen de dienst optimaal kan gebruiken, wordt een upgrade uitgevoerd aan de infrastrucuur van SURFdrive. Deze vindt plaats op vrijdag 9 januari tussen 18:00 en 21:00 uur. De dienstverlening zal niet of slechts kort onderbroken worden. Opnieuw inloggen is wel vereist.

 • 10 universiteiten gekoppeld aan SURFdrive

  Nieuws - Sinds de lancering van de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive zijn 10 universiteiten gekoppeld. In het nieuwe collegejaar zal SURFdrive bij deze instellingen voor gebruikers beschikbaar komen. De recente release van de nieuwe software zorgt voor een nog betere gebruikerservaring.