10.000e gebruiker SURFdrive bij Hogeschool van Amsterdam

07 OKT 2015

Steeds meer instellingen gebruiken de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive, en daarmee stijgt het aantal gebruikers aanzienlijk. Esther Hammelburg van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is de 10.000e gebruiker van SURFdrive. Sinds het nieuwe collegejaar zien we ook een sterke toename in het gebruik: er zijn gemiddeld 3500 unieke logins per dag.

Gemakkelijk bestanden delen met ruime opslagcapaciteit

De 10.000e gebruiker van SURFdrive is Esther Hammelburg van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).  Zij is onderzoeker bij het lectoraat Crossmedia en docent bij de HvA-opleiding Media, Informatie en Communicatie. Ze is SURFdrive vooral gaan gebruiken vanwege de ruime opslagcapaciteit. "Eerder had ik beperkte opslagruimte, en stonden mijn bestanden overal. Met SURFdrive heb ik genoeg opslag voor al mijn bestanden. Daarbij heb ik altijd de beschikking over mijn bestanden, ook als ik thuis werk," vertelt Hammelburg. Het gemakkelijk delen van bestanden met collega’s, ervaart ze als een groot voordeel: "Het is handig dat collega’s bij mijn bestanden kunnen als dit nodig is."

SURFdrive bij de Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam is in september begonnen met het actief uitrollen van SURFdrive. De HvA had eerder een eigen private clouddienst in gebruik, gebaseerd op Owncloud. De gebruikers zijn gevraagd de data van Owncloud om te zetten naar SURFdrive. Michael Hendriks – ambassadeur van SURFdrive bij de HvA – vertelt: "Voor gebruikers is het grootste voordeel dat ze nu beschikken over 100 GB aan opslagcapaciteit in plaats van de 5 GB die ze voorheen hadden. Daarnaast kunnen ze nu makkelijker bestanden delen met collega’s van andere instellingen die ook aangesloten zijn op SURFdrive. Als laatste bieden de gratis apps voor Apple- en Google-devices onze gebruikers veel gemak, zij kunnen overal gemakkelijk bij hun data komen."

Stijging gebruik SURFdrive

Het gebruik van SURFdrive blijft toenemen. De afgelopen weken waren er gemiddeld 3.500 unieke logins per dag, en hierbij zien we een stijgende lijn. De Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam zijn grootgebruikers van SURFdrive met 1.000 tot 2.000 gebruikers. Naast de Hogeschool van Amsterdam, zien we ook een sterke groei in het aantal unieke logins bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Laatste wijziging op 08 okt 2015